User Tools

Site Tools


technical_logs:wychwood_open_door

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
technical_logs:wychwood_open_door [2011/06/24 17:06]
gabe
technical_logs:wychwood_open_door [2013/09/28 17:06] (current)
Line 1: Line 1:
 +====== July 11, 2012 ======
 +Kathy contacted us, indicating wifi was down. Like previously (see June 24 2011 entry below), the wifi had stopped working, but Kathy could get access from her modem. The Wireless Toronto ("​WT"​) hotspot was visible but wouldn'​t offer net access. I went by, and Gabe guided me through problem resolution by phone.
 +
 +As previously, the Wychwood Open Door ("​WOD"​) router (the one connecting the Wychwood modem to the WT router) no longer worked with the re-configured password. It was accessible using the factory default password, and a look at the console interface showed that the WOD router had somehow been re-set back to factory settings, as had happened in the past.
 +
 +With Gabe's help, I re-configured the WOD router back to our setup for WOD (see list below), and was able to get net access via the WT hotspot once again. I tested access -- it's functioning normally now.
 +
 +WOD router setup for use with WT hotspot:
 +  * disable Wireless
 +  * set access type for the WOD internet connection (currently "​PPPoE"​ - requires the login info for WOD's ISP)
 +  * re-specify admin password (taped to top of router)
 +
 +NOTES:
 +  - WOD router may be flaky, as this myserious re-set to factory settings has happened before - we may want to consider replacing it
 +  - Kathy mentioned that occasionally,​ WOD volunteers tried trouble-shooting the problem -- this is great, but Kathy agreed that she would ask them to email her and cc: us to log what actions they'​ve taken, to assist in future problem resolution.
 +
 ====== June 24, 2011 ====== ====== June 24, 2011 ======
 Kathy emailed yesterday saying that the wifi was down. I went in today. She explained that it stopped working on Tuesday, but she was able to get her machine online by plugging it straight into the modem. Kathy emailed yesterday saying that the wifi was down. I went in today. She explained that it stopped working on Tuesday, but she was able to get her machine online by plugging it straight into the modem.
technical_logs/wychwood_open_door.txt ยท Last modified: 2013/09/28 17:06 (external edit)